3 dagar till julafton och idag är det jullov!

Jag säger det igen, tiden går jättefort!
Det är endast 7.5 månader befinner jag mig på andra sidan jorden.
OJ... det måste vart första gången jag faktiskt skrev ut det, vilken klump i magen det blev. Visst att alla säger att Australien är långt bort och visst att jag vet det, men det är inget jag faktiskt tänkt på, för mig är det en av sakerna som ska bli spännande, att det är så långt dit. Det tar ca 30 timmar att ta sig dit, vilket förklarar en del...
Om exakt ett år kommer det inte vara -18 C, utan snarare +35 C (eftersom dom har sommar när vi har vinter).
Känn på den ni ! Kikar ni in på min blogg om ett år igen hoppas jag att ni kommer att hitta somriga och varma julhälsningar från mig och mina vänner där nere.
Idag fick vi jullov, vilket känns både skönt och tråkigt. Jag kommer sakna skolan och vännerna dessa 3 lovveckor, men samtidigt blir det skönt att slippa åka sammanlagt 3 timmar varje dag för att ta sig till skolan... Och slippa vänta på tåg som ändå aldrig kommer... Förra veckan var det  3 av mina tåg på morgonen som var inställda och 2 på eftermiddagen, och idag åkte jag ersättningsbuss till Göteborg (visserligen var det skönare och jag skulle inte ha några problem om det blev så varje gång ett tåg var inställt men ändååå!).
Det känns väldigt konstigt att det är lov nu, jag är så van vid att komma hem vid elva på avslutningsdagarna... Och tiden har gått så snabbt, känns som vi började precis. Så sa jag när jag slutade 9an också... "Började vi inte 7an nyss?" Och precis så kommer jag väl säga när mitt år i Australien är över och likaså den dagen jag tar studenten. Men nu ska vi inte tänka på det "när mitt år i Australien är över", det har ju inte ens börjat! :D
Igår gjorde jag ett otroligt gott och nog världens lättaste julgodis!
Smält 600 g mörk choklad i ett vattenbad på låg temperatur
Blanda i 3 dl salta jordnötter, 1 dl pistagenötter, 2 påsar dumlekola och 2 stora nävar minimarshmallows. Häll upp röran i en långpanna (täckt av plastfolie) ca 2 cm tjock och låt stelna i kylskåp. Skär upp i lagom stora bitar när det stelnat.
Receptet ni just läst kallas för "Rocky Road" och det är en liten extra touch av Leila Lindholm, min favorit kock!
Jag har också lackar lite paket idag, jag hade inte så mycket att lacka eftersom jag inte riktigt är klar ännu med mina klappar ^^ Ska nog till stan/göteborg imon och julshoppa lite med Lisa! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0